nek

Nekklachten komen veel voor en kunnen uiteenlopende oorzaken hebben. Ze variëren van milde stijfheid tot ernstige pijn die uw dagelijkse activiteiten kan beïnvloeden. Hier beschrijven we wat nekklachten zijn, welke specifieke klachten er zijn, wat de oorzaken kunnen zijn, en geven we tips om met deze klachten om te gaan.

Algemene nek klachten

De nek is een complex gebied dat bestaat uit botten, spieren, zenuwen en gewrichten. Klachten in dit gebied kunnen verschillende vormen aannemen en een aanzienlijke impact hebben op uw algehele welzijn. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van nekklachten, zodat u snel verlichting kunt vinden.

Specifieke nek klachten

Doorgaans gaan nekklachten na een aantal dagen weer over. Indien dit niet het geval is, is het raadzaam om een afspraak te maken met een van onze fysiotherapeuten. Behalve ‘normale’ nekklachten, zijn er ook specifieke klachten die chronisch kunnen zijn:

 • Whiplash: Een nekletsel dat vaak het gevolg is van een plotselinge beweging, zoals bij een auto-ongeluk.
 • Spanningsnek: Spierspanning en stijfheid in de nek, vaak door stress of slechte houding.
 • Hernia: Een tussenwervelschijf in de nek die uitpuilt en op zenuwen drukt, wat pijn en gevoelloosheid kan veroorzaken.
 • Cervicale spondylose: Slijtage van de wervels in de nek, vaak voorkomend bij oudere volwassenen.

Klachten snel én effectief behandeld

Onze fysiotherapeuten helpen u graag van uw nek klachten af.

Oorzaken van nek klachten

Nekklachten kunnen door diverse factoren worden veroorzaakt, waaronder:

 1. Slechte houding: Langdurig zitten of staan met een verkeerde houding kan spanning in de nek veroorzaken.
 2. Overbelasting en herhaalde bewegingen: Regelmatig dezelfde bewegingen maken kan leiden tot overbelasting van de nekspieren.
 3. Stress en spanning: Psychische stress kan fysieke spanning in de nekspieren veroorzaken.
 4. Letsel: Acute blessures zoals verstuikingen of whiplash kunnen langdurige nekklachten veroorzaken.
 5. Degeneratieve aandoeningen: Slijtage van de nekwervels kan leiden tot chronische pijn en stijfheid.

Tips voor nek klachten

 • Oefening en fysiotherapie: Specifieke oefeningen kunnen helpen om de spieren in de nek te versterken en de mobiliteit te verbeteren. Onze fysiotherapeuten kunnen een persoonlijk oefenprogramma voor u opstellen.
 • Ergonomische aanpassingen: Zorg voor een goede werkhouding en gebruik ergonomische hulpmiddelen om spanning in de nek te verminderen.
 • Warmte- en koudebehandelingen: Het aanbrengen van warmte of koude op het getroffen gebied kan helpen bij het verlichten van pijn en ontsteking.

Nekklachten kunnen uw dagelijks leven sterk beïnvloeden, maar met de juiste aanpak en behandelingen kunt u de pijn verminderen en uw mobiliteit verbeteren. Neem contact met ons op voor een consult en ontdek hoe onze fysiotherapeuten u kunnen helpen.

Specialisaties van Fysiotherapie Holtenbroek bij nek klachten

In onze aanpak combineren we vaak verschillende behandelmethoden om uw klachten effectief aan te pakken. Naast de gebruikelijke fysiotherapeutische behandelingen, biedt Fysiotherapie Holtenbroek ook een reeks specialistische behandelingen aan. Lees hier meer over onze specialisaties die wij bij uw klacht kunnen toepassen.

Manuele therapie

Dry needling

Onze fysiotherapeuten stellen zelf een nauwkeurige diagnose om de optimale behandelstrategie en de benodigde specialisaties te bepalen. Het proces start altijd met een uitgebreide intake, waarbij we de specifieke oorzaken van uw klachten onderzoeken. Tijdens deze intake luisteren we zorgvuldig naar uw persoonlijke verhaal. Vervolgens ontwikkelen we samen een op maat gemaakt behandelplan dat aansluit op uw individuele behoeften.

We helpen u graag van uw klachten af. Maak vandaag nog een afspraak.