rug

Bij Fysiotherapie Holtenbroek zien we regelmatig patiënten met rugklachten. Als fysiotherapeuten behandelen we een diversiteit aan rugklachten, variërend van acute tot chronische gevallen.

Algemene rug klachten

Rugpijn is een veelvoorkomend ongemak dat, zoals de naam al doet vermoeden, zich uit in pijn in de rug. De intensiteit en aard van deze pijn kunnen sterk variëren. Sommige mensen ervaren een constant zeurende pijn, terwijl anderen te maken hebben met acute en hevige rugklachten. Vaak merken patiënten dat hun rugpijn verergert bij specifieke houdingen of bewegingen, zoals bukken of tillen. Stijfheid in de rug is ook een veelgehoord symptoom.

Deze klachten categoriseren we in onze praktijk als ‘algemene rugpijn’, die in veel gevallen vanzelf overgaat met voldoende rust. Echter, als u langer dan drie tot vier dagen last heeft van rugpijn, raden we u aan om een afspraak te maken met een van onze fysiotherapeuten. Het is belangrijk om langdurige of verergerende klachten professioneel te laten beoordelen.

Specifieke rug klachten

Naast algemene rugklachten, zijn er ook specifieke rugaandoeningen die een meer gespecialiseerde aanpak vereisen. Enkele van de meest bekende zijn:

  • Hernia
  • Osteoporose
  • Reuma (ziekte van Bechterew)

Deze aandoeningen kunnen complexe symptomen veroorzaken en vereisen vaak een uitgebreidere behandeling. In onze praktijk hebben we uitgebreide ervaring en expertise in het diagnosticeren en effectief behandelen van deze specifieke rugaandoeningen.

Klachten snel én effectief behandeld

Onze fysiotherapeuten helpen u graag van uw rug klachten af.

Oorzaken van rug klachten

Gelukkig gaat het in veel gevallen bij rugklachten om een relatief duidelijke onderliggende oorzaak. Rugpijn kan onder andere ontstaan door:

  • Overbelasting of verkeerde bewegingen.
  • Langdurig zitten of staan in een verkeerde houding.
  • Blessures door sport of ongevallen.
  • Stress en spanning die zich fysiek manifesteren.

Tips voor rug klachten

Iedereen is anders en daarom zullen we altijd in samenspraak met u een behandelplan opstellen. Daarnaast zijn er enkele, vaak simpele, algemene tips die al voor verlichting zorgen en de rugklachten soms helemaal verhelpen:

  • Regelmatige lichaamsbeweging en rekoefeningen.
  • Verbetering van houding en ergonomie op de werkplek.
  • Stressmanagement en ontspanningstechnieken.

Specialisaties van Fysiotherapie Holtenbroek bij rug klachten

In onze aanpak combineren we vaak verschillende behandelmethoden om uw klachten effectief aan te pakken. Naast de gebruikelijke fysiotherapeutische behandelingen, biedt Fysiotherapie Holtenbroek ook een reeks specialistische behandelingen aan. Lees hier meer over onze specialisaties die wij bij uw klacht kunnen toepassen.

Mulligan therapie

Manuele therapie

Onze fysiotherapeuten stellen zelf een nauwkeurige diagnose om de optimale behandelstrategie en de benodigde specialisaties te bepalen. Het proces start altijd met een uitgebreide intake, waarbij we de specifieke oorzaken van uw klachten onderzoeken. Tijdens deze intake luisteren we zorgvuldig naar uw persoonlijke verhaal. Vervolgens ontwikkelen we samen een op maat gemaakt behandelplan dat aansluit op uw individuele behoeften.

We helpen u graag van uw klachten af. Maak vandaag nog een afspraak.