Shockwave therapie (focussed en radiaal)

Naar overzicht

Shockwave therapie (focussed en radiaal)

Sinds een paar jaar beschikt Fysiotherapie Holtenbroek in Zwolle over een nieuwe behandelmethode. Shockwave therapie. Wij zijn blij met de uitbreiding in ons behandelprogramma en hopen zo onze cliënten sneller en beter te kunnen begeleiden bij het herstelproces.

Extracorporal shockwave therapy (ESWT) ofwel shockwave therapie heeft de wereld veroverd. Oorspronkelijk werd deze therapie alleen gebruikt bij het verbrijzelen van nierstenen. De laatste jaren wordt ESWT ook bijzonder doeltreffend toegepast in de revalidatie, orthopedie, chirurgie en reumatologie.

Shockwave therapie is een moderne en erg doeltreffende behandelmethode. De term 'shockwave' verwijst naar hoogenergetische geluidsimpulsen die zich als golven dwars door een medium heen verplaatsen (water, lucht of een vaste stof). In de moderne pijntherapie worden de helende eigenschappen van deze shockwave therapie toegepast voor de behandeling van pijnlijke zones. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren het metabolisme en verbeteren de bloedcirculatie.


Hoe wordt shockwave therapie uitgevoerd?

De therapeut localiseert de pijnzone en brengt een gel aan. Dan dient hij shockwaves toe door het behandelpistool van het shockwave apparaat in ronddraaiende bewegingen over de pijnzone te bewegen.

Indicaties voor shockwave therapie

Shockwave therapie is bij een groot aantal indicaties bijzonder effectief. Onder andere:


Voordelen van shockwave therapie voor patiënt en therapeut

Voordelen voor de patiënt van behandeling met een shockwave apparaat:


Literatuur over de effectiviteit van shockwave therapie

Shockwave therapie met een shockwave apparaat is een wetenschappelijk goed onderbouwde therapievorm waarover zeer regelmatig gepubliceerd wordt.

Specialisten

Menu