Klassieke acupunctuur

De klassieke Chinese acupunctuur

Dat acupunctuur een Chinese geneeswijze is, waarbij o.a. met naalden wordt gewerkt, is inmiddels algemeen bekend. Acupunctuur is in het verre Oosten al eeuwenlang de belangrijkste geneeswijze als onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde (T.C.M.). De reden hiervoor is dat de oosterse denktraditie en de acupunctuur in elkaars verlengde liggen. In het Westen, waar de acupunctuur een steeds grotere plaats aan het innemen is, wint de gedachte dat het lichaam, de geest en de omgeving van de mens niet los te zien zijn van elkaar, steeds meer terrein.

Acupunctuur is gebaseerd op het begrip energie. Energie die in de natuur zorgt voor o.a. plantengroei, het klimaat, de seizoenen, dag en nacht. In de mens zorgt het voor alle processen die hem tot een levend wezen maken: het kunnen zien en horen, denken en voelen, verteren van voedsel, de ademhaling en het kloppen van het hart, slapen en dromen, het kunnen uiten van emoties en het ontplooien van talenten…kortom alles.

Normaal gesproken, in een gezonde situatie, zijn al die vormen van energie in de mens en zijn omgeving, met elkaar in evenwicht. Ziekte evenwel is, simpel gezegd, een verstoring van deze natuurlijke balans. In die gevallen waarin een lichaam niet in staat is zelfstandig dit evenwicht te herstellen, kan de acupunctuur uitkomst bieden.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Tijdens de eerste behandeling wordt u een uitgebreid onderzoek afgenomen. Het onderzoek bestaat uit een groot aantal vragen over de meest uiteenlopende aspecten van uw gezondheid en wordt de pols zeer nauwkeurig gevoeld. Daarop aansluitend wordt u behandeld. De vervolgbehandelingen beginnen ook eerst weer met een kort vraaggesprek en ook wordt hierbij weer de pols gevoeld. Elke behandeling wordt aangepast aan uw toestand/gesteldheid van dat moment. Er is dus geen standaardbehandeling voor een bepaalde klacht.

Contact
Haydnstraat 4
8031 AE Zwolle
Tel: 06-51148535
mail: paulineschwieters@live.nl
website: www.klassiekeacupunctuur-zwolle.nl