Cesar-Mensendieck

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat.De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag, een bewegingscoach. Oefentherapie Cesar-Mensendieck is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen van klachten op het gebied van houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten.

Kenmerkend voor oefentherapie Cesar-Mensendieck is dat de oefentherapeut bij een klacht altijd kijkt naar de gehele houding en het complete beweeggedrag. Kortom: de oorzaak van de klacht wordt structureel aangepakt, zodat die verdwijnt, vermindert en voorkomen kan worden.

Wanneer naar de oefentherapeut-Cesar/Mensendieck?

Het schiet weer eens in uw rug. Nekpijn die maar terug blijft komen. Na een dag werken bent u helemaal ‘op’, terwijl u voornamelijk ‘alleen maar’ achter de computer heeft gezeten. Hoe vaak denkt u niet ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weer weg’. Of ‘Tja, daar is toch niets aan te doen’. Wanneer u wel op zoek zou gaan naar een oplossing, dan blijkt het moeilijk om de klachten goed te duiden. Laat staan deze weg te nemen. De oefentherapeut biedt een structurele oplossing voor uw klachten.

Preventie

Voorkomen van klachten is erg belangrijk. Zeker in de tijd van eenzijdig en statisch werken, ontstaan er veel klachten door de (werk, computer, smartphone) houding. Het aanleren van de voor u meest gunstige houding en beweging is daarom vanuit de preventie bekeken erg belangrijk. Door bewust te zijn van de fysieke belasting en de valkuilen op het gebied van uw houding en bewegingsgedrag tijdens het werk, kunt u preventief stappen ondernemen.

Vergoeding

U kunt een afspraak maken na een verwijzing van huisarts of specialist. Het is ook mogelijk om direct een afspraak te maken, oefentherapie Cesar is namelijk direct toegankelijk, een verwijzing van is dan niet noodzakelijk.

Oefentherapie is, met uitzondering van chronische aandoeningen volgens de “lijst Borst”, onder gebracht in de aanvullende verzekering. Wanneer u beschikt over een aanvullende verzekering komt u in aanmerking voor vergoeding. Op hoeveel behandelingen u aanspraak kunt maken hangt af van de voorwaarden van uw verzekering.
Indien u niet aanvullend verzekerd bent, wordt de nota naar u verstuurd.

Oefentherapie praktijk Holtenbroek

In Praktijk Holtenbroek is oefentherapeute Else Scheffer werkzaam. Else is oefentherapeut Cesar en al enkele jaren werkzaam als (bedrijfs-) oefentherapeut en werkt als docent bij de opleiding Oefentherapie Cesar aan de Hogeschool Utrecht. Else studeert naast haar werkzaamheden Klinische Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

Aanwezige verdieping zijn:

  • M. Parkinson (aangesloten bij het landelijk netwerk ParkinsonNet)
  • Chronische Pijn (aangesloten bij het landelijk netwerk Chronische Pijn)
  • Hoofdpijnklachten
  • Nek- en schouderproblematiek
  • Rug- en bekkenklachten (al dan niet t.g.v. zwangerschap)
  • Bedrijfsoefentherapie (werk gerelateerde klachten / preventie)