Claudicatio Intermittens

Naar overzicht

Claudicatio Intermittens

Heeft u een verwijzing van uw huisarts of de vaatarts voor behandeling van "claudicatio intermittens"?
"Claudicatio intermittens" wordt in de volksmond ook wel etalagebenen genoemd. Bij deze aandoening zijn de slagaders in de benen vernauwd waardoor er te weinig zuurstof naar de spieren worden aangevoerd. Hierdoor ervaart men krampachtige pijn of een doof gevoel in het been tijdens en na inspanning. Deze pijn treedt vaak op in de kuiten, maar kan ook in de bovenbenen of bilspieren optreden. Na rust verdwijnt de pijn, vanwaar de term etalagebenen.
Patiënten proberen de pijn te maskeren door noodgedwongen de etalage van een winkel te bekijken. 

De eerste keusbehandeling bij etalagebenen is looptherapie onder supervisie van een fysiotherapeut en leefstijlbegeleiding. Hiervoor kunt u ook bij ons terecht. Een van onze fysiotherapeuten is gespecialiseerd in de behandeling van deze aandoening en aangesloten bij ClaudicatioNet.

ClaudicatioNet is een landelijk dekkend netwerk van zorgverleners  gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met perifeer arterieel vaatlijden (PAV).

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Op etalagebenen.nl vind u ook meer informatie over de aandoening en de behandeling.

Specialisten

Menu